Az FTT Thermo ablak nagyfokú energia megtakarítást biztosít. Az ablak hõátbocsátási tényezõje 0,8 W/m2K standard burkolókerettel, EHV-AT Thermo kerettel pedig 0,71 W/m2K. A kétkamrás szuper enrgiatakarékos üvegezés vastagabb faszerkezetû szárnyában van elhelyezve, így a belsõ tartozékok módosított méretekkel rendelkeznek.
- vákuumosan impregnált erdeifenyõbõl (borovi) készül, végleges akril-lakk bevonattal,
- az ablakszárny alján elhelyezett kilincs könnyû kezelhetõséget és kétfokozatú mikro-nyitást tesz lehetõvé, - a megfelelõ burkolókerettel 15° és 70° közötti dõlésszögû tetõkbe építhetõ be
- az ablak gazdag kiegészítõ kellék választékkal rendelkezik
- üvegezés: 6-18-4HT-18-6
- alacsony emissziós réteg
- argongázzal töltött üvegezés
- külsõ edzett üveg: 6mm
- elsõ osztályú erdei fenyõ
- kétrétegû felületi lakkozás
- mikronyitási lehetõség
- négyes tömítés
- lakkozott üvegszorító profil
- elegant kilincs
Az ablak közepén található pántnak köszönhetõen a szárnyat elfordíthatjuk, és nyitott állapotban hagyhatjuk. Az ablakszárny a tengelye körül 180o -ban átfordítható és reteszelhetõ, ami lehetõvé teszi a külsõ ablaküveg kényelmes és biztonságos tisztítását. A billenõ ablak az alsó részén elhelyezett, kétfokozatú mikro-nyitási lehetõséggel rendelkezõ kilincs segítségével könnyen kezelhetõ. Az ablak lemezburkolatának külsõ profiljait préseljük és legömbölyítjük, ezáltal az ablak még esztétikusabb megjelenésû.