A legelterjedtebb nyitásmódú Fakro tetõtéri ablak középmagasságban elhelyezett vasalattal. Rétegragasztott, vákumosan impregnált erdei fenyõbõl készül 2 réteg akril-lakk
bevonattal, V40 (zárt állapotban is mûködõ) tokszellõzõvel. Az ablakszárny alsó részén elhelyezett, résszellõzõ állással ellátott kilincs kényelmes használatot biztosít. Az
ablakszárny 180°-ban átfordítható, így a külsõ üvegfelület könnyedén tisztítható és a külsõ napellenzõ roló egyszerûen kezelhetõ.
Elektromos vezérlés csatlakoztatásának lehetõsége.
Beépítési tartomány: 15-90° vákuumosan impregnált erdeifenyõ (borovi) faanyagból készül, végleges és kétszeres akril-lakk bevonattal, topSafe rendszerû betörésgátló megerõsítések, az ablakszárny alján elhelyezett Elegant kilincs könnyû kezelhetõséget és kétfokozatú mikro-nyitást tesz lehetõvé, a megfelelõ burkolókerettel 15° és 90° közötti dõlésszögû tetõkbe építhetõ be, az ablak kiegészítõ tartozékok széles választékával rendelkezeik, 10 év garancia.
Billenõ ablak leírása
Az FTP-V U3 és FTP-V P2 típusú ablakok gazdag felszereltséggel rendelkezõ billenõ tetõtéri ablakok: kétszeres akril-lakk bevonattal, háromszoros tömítéssel és V40P automata tokszellõzõvel. Az új V40P tokszellõzõ még zárt ablak esetén is biztosítja a friss levegõ beáramlását a helyiségbe - utólag könnyen kiegészíthetõ higrovezérlésû szellõzõvel is. Az ablak felsõ tokszerkezetében elhelyezett szellõzõnek köszönhetõen a Fakro ablakok 6%-al nagyobb üvegfelülettel rendelkeznek több más, hasonló méretû tetõtéri ablaknál, így több fény juthat a helyiségbe.
Az ablak közepén elhelyezkedõ vasalatoknak köszönhetõen a szárny billenõ módon nyitható és nyitott állapotban hagyható. Az ablakszárny tengelye körül 180° -ban átfordítható és reteszelhetõ, ami lehetõvé teszi a külsõ ablaküveg kényelmes és biztonságos tisztítását. A billenõ ablakszárny az alul elhelyezett, kétfokozatú mikro-nyitási lehetõséggel rendelkezõ kilincs segítségével könnyen nyitható.
Az FTP-V P2 ablakban a külsõ edzett üveg öntisztuló "Activ" réteggel rendelkezik, a belsõ üveg pedig biztonsági - mindez nagyban növeli az ablak biztonságos és kényelmes használatát.
Az FTP-V U5 ablakot extra hõszigetelõ üveggel gyártjuk, és olyan épületekbe ajánljuk, ahol különös gondot fordítanak az energiatakarékosságra (ld passzív- házak).
Külön rendelésre készítünk egyedi méretû és felszereltségû FTP-V tetõtéri ablakokat (pl belsõ fa szerkezeti elemek ill. külsõ lemezprofilok a RAL-skála tetszõleges színére festve). Az egyedi FTP-V ablakok mérettartománya: szélesség 50-134 cm között, magasság 78-160 között.