EHV-AT burkolókeret leírás
Flashing with Additional Thermal Insulation EHV-AT Thermo, EHN-AT Thermo A hõszigeteléssel ellátott új, univerzális burkolókeret kiváló rendszer- megoldásként garantálja az ablak vízzáró és hõszigetelt csatlakoztatását a tetõsíkban. Az EHV-AT Thermo burkolókeret lehetõvé teszi a tetõablakok hõszigetelését a tetõlécek felett. Belsõ felületén az ablaktokhoz szorosan illeszkedõ, rendkívül jó együtthatóval rendelkezõ hõszigetelõ anyagot tartalmaz, így sajátos hõszigetelõ keretet képez az ablak körül, jelentõsen
javítva a hõátbocsátási értéket. Ablaktípustól függõen ez akár 15%-os javulást jelenthet. A Thermo burkolókeret csökkenti az esetleges hõhidak, így a hõveszteség keletkezésének esélyét is.
Az EHV-AT Thermo a FAKRO fa és alu-mûanyag tetõtéri ablakok valamennyi típusához és járatos méretéhez alkalmazható, univerzális burkolókeretként pedig bármilyen típusú tetõfedõ anyaghoz 90mm-es profilmagasságig.
Beépíthetõ 15-90° közötti dõlésszögû tetõkbe.
Flashing cross-section with thermo insulation materialBurkolókeret hõszigetelõ anyaggal
A burkolókeret felépítése
A hõszigetelõ anyaggal ellátott EHV-AT Thermo univerzális burkolókeret valamennyi típusú tetõfedõ anyaghoz alkalmazható. A standard burkolókeretekhez képest 22mm-el szélesebb keret 4 részbõl áll (alsó, felsõ, két oldalsó elem) - valamennyi elem hõszigetelõ anyagot tartalmaz. A burkolókeret csomagolása az ablak oldalsó takarólemezeit is tartalmazza. Az alsó elem széles aluköpennyel és ragasztó szalaggal rendelkezik. A gyári szivacs ékek megakadályozzák a por, a hó és falevelek bejutását a tetõszerkezetbe. A páraelvezetõ csatornák a páralecsapódásból keletkezõ víz elvezetésére szolgál megvédve az elõzetes fedést az átnedvesedéstõl.
Vertical and horizontal cross-section with EHV-AT Thermo elements
Az EHV-AT Thermo burkolókeret részletei
1 felsõ elem hõszigetelõ anyaggal
2 alsó elem hõszigetelõ anyaggal és rugalmas aluköpennyel
3 oldalsó elemek hõszigetelõ anyaggal és speciális szigetelõ szivacs ékekkel
4 felsõ páraelvezetõ csatorna
5 rögzítõ fémlemez
6 cserépmegtámasztó profil