Delta®-Sd Flexx
 

Rugalmas Sd-értékkel rendelkező párafékező fólia, felújításokhoz.

A Delta®-Sd-Flexx fólia a levegő páratartalma szerint változtatja Sd-értékét. Extrém esetben az eredeti 5 m-es Sd-érték a teljes felületen vagy akár csak egyes pontokon 0,2 m-re csökkenhet. Ahogy a nedvesség mértéke változik, úgy változik az anyag páraáteresztő képessége. A levegő páratartalmának növekedésével a Delta®-Sd-Flexx egyre páraáteresztőbbé válik, tehát csökken a páraellenállása.
Légzáró tetőfelújításhoz – Delta®-Sd-Flexx, szélzáráshoz – Delta®-Maxx Plusz energiatakarékos membrán, és már kész is az energiatakarékos tető.

Anyaga:

Poliamid fólia .

Fektetése:

A tetőfedő anyagot és a régi szigetelést el kell távolítani, a belső burkolat esetleg kilátszó szögeit, csavarjait egy szigetelő lemezzel le kell takarni.
Egyéb esetekben a Delta-Sd-Flexx fólia fektethető közvetlenül a belső burkolatra:
az eresszel párhuzamosan, a szarufák felett kitekercseljük és feszültségmentesen beigazítjuk a szarufák közé. A szarufák alján szorítóléc segítségével rögzítjük. Az átlapolásoknak 10 cm szélesnek kell lenniük. A csatlakozásokat Delta®-Multi Band ragasztószalaggal vagy Delta®-Than ragasztóanyaggal és szorítóléc segítségével légzáróan le kell zárni. A szigetelőanyagot a szarufaköz méretére (+ 1 cm) kell szabni és behelyezni a szarufák közé.Műszaki adatok

Éghetőség Éghetőségi osztály E. az EN 13501-1 szerint, nehezen éghető
Szakítószilárság kb. 130/125 N/5n cm, a DIN EN 12311 szerint
Sd-érték száraz környezetben kb. 5m
nedves környezetben kb. 0,2m
Tömeg 60 g/m2
Tekercssúly kb. 4,5 kg / 9kg
Tekercshossz 50m / 100 m
Tekercsszélesség 1,5 m


Kiegészítők:
DELTA-LIQUIXX

Kenhető csomóponti tömítőanyag a nehezen kialakítható részletképzésekhez.
Ideális kül- és beltéri légzáró csatlakozások kialakításához, tető- és falkonstrukciókhoz egyaránt. Pasztaszerű, struktúr-viszkózus tiszta akrilát diszperzió.

DELTA-MULTIBAND
Univerzális ragasztószalag rendkívül nagy ragasztóerővel, praktikus tépőszegéllyel, tartós ragasztóképességgel. Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható. Rugalmas, nyújtható tiszta akrilát ragasztóanyag.

DELTA-THAN
Univerzálisan használható tubusos ragasztóanyag. Nagyobb biztonságot nyújt a kültéri csatlakozásoknál. Tartósan rugalmas tubusos ragasztóanyag, speciális kaucsukból.