Delta®-Novaflexx

Rugalmas Sd-értékkel rendelkező párafékező fólia erősítő flízzel, felújításokhoz.


A Delta®-Novaflexx fólia a levegő páratartalma szerint változtatja Sd-értékét. Extrém esetben az eredeti 5 m-es Sd-érték a teljes felületen vagy akár csak egyes pontokon 0,2 m-re csökkenhet. Ahogy a nedvesség mértéke változik, úgy változik az anyag páraáteresztő képessége. A levegő páratartalmának növekedésével a Delta®-Sd-Flexx egyre páraáteresztőbbé válik, tehát csökken a páraellenállása.
Légzáró tetőfelújításhoz – Delta®-Novaflexx, szélzáráshoz – Delta®-Maxx Plusz energiatakarékos membrán, és már kész is az energiatakarékos tető.

Anyaga:

Poliamid fólia speciális flízre kasírozva.

Fektetése:

A tetőfedő anyagot és a régi szigetelést el kell távolítani, a belső burkolat esetleg kilátszó szögeit, csavarjait egy szigetelő lemezzel le kell takarni.
Egyéb esetekben a Delta-Novaflexx fólia fektethető közvetlenül a belső burkolatra:
az eresszel párhuzamosan, a szarufák felett kitekercseljük és feszültségmentesen beigazítjuk a szarufák közé. A szarufák alján szorítóléc segítségével rögzítjük. Az átlapolásoknak 10 cm szélesnek kell lenniük. A csatlakozásokat Delta®-Multi Band ragasztószalaggal vagy Delta®-Than ragasztóanyaggal és szorítóléc segítségével légzáróan le kell zárni. A szigetelőanyagot a szarufaköz méretére (+ 1 cm) kell szabni és behelyezni a szarufák közé.

Műszaki adatok

Éghetőség Éghetőség E, EN 13501-1 szerint
Szakítószilárság kb. 150/130 N/5, a DIN EN 12311 szerint
Sd-érték száraz környezetben kb. 5m
nedves köebyezetben kb. 0,2m
Tömeg 90 g/m2
Tekercssúly 9 kg
Tekercshossz 50m
Tekercsszélesség 1,50 m


Kiegészítők:
DELTA-LIQUIXX

Kenhető csomóponti tömítőanyag a nehezen kialakítható részletképzésekhez.
Ideális kül- és beltéri légzáró csatlakozások kialakításához, tető- és falkonstrukciókhoz egyaránt. Pasztaszerű, struktúr-viszkózus tiszta akrilát diszperzió.

DELTA-MULTIBAND

Univerzális ragasztószalag rendkívül nagy ragasztóerővel, praktikus tépőszegéllyel, tartós ragasztóképességgel. Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható. Rugalmas, nyújtható tiszta akrilát ragasztóanyag.

DELTA-THAN

Univerzálisan használható tubusos ragasztóanyag. Nagyobb biztonságot nyújt a kültéri csatlakozásoknál. Tartósan rugalmas tubusos ragasztóanyag, speciális kaucsukból.